Project Description

Egyéni kívánalmaknak megfelelő progresszív lencsék

Ismerősen hangzik?

A betűk elmosódnak, különösen, ha rossz a megvilágítás. Hogy jól lássa, amit olvas, egyre távolabb kell tartania a szöveget a szemétől.  A jelenség neve presbyópia, mely 40 éves kor körül jelentkezik mindenkinél. A presbyópia oka, hogy a szemlencse veszít rugalmasságából, ez azt jelenti, hogy a sugárizmokat jobban kell erőltetni a fókuszáláshoz, és ez nagyon fárasztja a szemet, valamint gyakran fejfájást is okoz. Önnek azonban ebbe nem kell beletörődnie. A Hoya legmodernebb progresszív lencséi ötvözik a legfejlettebb technológiát és a viselési komfortot, valamint mindenkor optimális korrekciót biztosít. A Hoya progresszív lencse visszaadja Önnek a fókuszált látás élményét. Legújabb tervezési technológiák Az elmúlt években a Hoya számos kutatást végzett, hogy multifokális lencséit tökéletesíthesse. A legújabb fejlesztések a lencse stabilitásának növelésére koncentrálnak, valamint arra, hogy az éles látás minden irányba biztosított legyen. A fényáteresztésen alapuló tervezésünk tökéletesen kiegyensúlyozott binokuláris látást modellez.

A progresszív tervezések legújabb generációjának kiváló példája a Hoyalux iD, melyet a viselők igényei alapján alakítottunk ki, hogy kövesse a szem természetes viselkedését. A Hoyalux iD kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra. Függetlenül attól, hogy Önnek milyen erősségű korrekcióra van szüksége a Hoya modern multifokális lencséi éles látást biztosítnak. Győződjön meg erről a saját szemével! A Hoya progresszív lencséi nyújtotta előnyöket több millió ember élvezi a világon nap mint nap.

A Hoya multifokális lencséinek választéka:

MyStyle V+: a Hoya 100%-ban személyre szabott multifokális szemüveglencséje

LifeStyle 3: a Hoya új, prémium multifokális lencséje, mely 3 különböző típusban elérhető, így különböző életstílusú szemüvegviselők számára jelenthet ideális megoldást

Balansis: A  Hoya új mulitfokális szemüveglencséje, amely kényelmes látást és stabil képérzékelést biztosít, minden élethelyzetben

Summit Pro/CD TrueForm: a Hoya továbbfejlesztett multifokális lencséje

Amplitude TrueForm: A Hoya standard multifokális lencséje

Egyfókuszú lencsék: Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák, és az alábbi látáshibákat korrigálják:

Rövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek; a  korrekció “mínuszos” konkáv lencsével történik

Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak; a korrekció “pluszos” konvex lencsével történik

Asztigmatizmus: A szemet két különböző irányban, egymáshoz megfelelő szögben kell korrigálni; a korrekció cylinderes lencsével történik

Számtalan innováció segítette az egyfókuszú tervezés tökéletesítését:

Például az aszférikus lencsék (Nulux tervezés) nagyobb, torzításmentes látómezőt biztosítanak, míg a dupla aszférikus lencsék (Nulux EP tervezés) éles látást garantálnak minden irányba a lencse teljes felületén. A V+ tervezésű, FreeForm egyfokuszú Nulux iDentity V+ szemüveglencsék pedig a szemüvegviselő egyedi igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerülnek kialakításra.

A Hoya egyfókuszú lencsék különböző tervezésekben elérhetőek:

Hilux (szférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke jelentősen nő.

Nulux (aszférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke nő, különösen cylinder esetén. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kevésbé nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.

NULUX ACTIVE (aszférikus): Olyan aszférikus kialakítású lencse, mely segíti idegrendszerünket a közeli alkalmazkodásban, így a közeli tevékenységgel töltött  hasznos időtartam meghosszabbodhat, anélkül, hogy szemfáradtságot, fejfájást, kimerültséget éreznénk. Kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra.

Nulux EP (dupla aszférikus): A FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott szemüveglencse. Tökéletes látást biztosít minden irányba, és teljes mértékben alkalmazkodik a modern és aktív életvitel igényeihez.

Nulux iDentity V+: Exkluzív egyfókuszú szemüveglencse, amely a szemüvegviselők egyedi vizuális igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerül kialakításra. Tökéletes látást biztosít minden irányba, miközben páratlan vizuális élességet nyújt a lencse teljes felületén. További előnyei: • Tiszta, természetes látómező bárhol, bármikor • Elegáns megjelenés • Tökéletesen megfelel a modern, dinamikus életstílus igényeinek • Legszélesebb torzításmentes látómező

Forrás: hoya.hu

Forgalmazunk még Zeiss márkájú lencséket is.

Blue Controll lencse:

Extra kényelem a digitális világban.

Az LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okostelefonok, táblagépek és GPS készülékek kék fényt bocsátanak ki (high energy visible light). Annak ellenére, hogy a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság.

A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.

Előnyei:

Semlegesíti kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását

Csökkenti a ragyogást, így nyugodt látást biztosít

Kontrasztosabb látást, ezáltal természetesebb színérzékelést biztosít

Mindezekhez adódik még a Hi-Vision LongLife* minden előnye

*A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető.

Szemüveglencse autóvezetéshez:

A DriveWear lencsék maximalizálják a fényátbocsátást felhős, borús fényviszonyok között, így biztosítva veselőjük számára a lehető legélesebb látást. A polarizátor védelmet nyújt a ragyogással szemben, amely gátolja a látást a gyenge fényviszonyok között. A DriveWear lencsék egy magas kontrasztos sárgás-zöld színt vesznek fel az ilyen időjárás esetén.

ERŐS FÉNY-A SZÉLVÉDŐN KERESZTÜL:  Vezetés közben, erős fényviszonyok esetén a DriveWear lencsék csökkentik a fény átbocsátását és kontrolálják a fény erősségét. A polarizátor itt is kiemelkedő szerepet játszik, hiszen teljesen megszűnteti a vakító ragyogást. (forrás Hoya)