Project Description

A napszemüvegek most már nagyon változatos formában és színben elérhetőek, a divattal együtt azok választéka is folyamatosan bővül és változik.

A napszemüvegek hatékonysága szempontjából fontos, hogy az UV fénytől védjük a szemünket, ugyanúgy, ahogy a naptej teszi a bőrünkkel. A szemünknek is szüksége van erre a védelemre.

Nem csak UV védelemmel rendelkező napszemüvegek léteznek, hanem polarizált napszemüvegek is, valamint dioptriázható napszemüvegek is vannak már. Ezeket főleg olyan ügyfeleknek ajánljuk, akiknek a szeme érzékeny a fényre vagy szeretné a szemét megvédeni az ártó UV sugárzástól, de dioptriás szemüveg korrekcióra szorul. Van olyan, hogy valaki kontaktlencsét sem tud viselni különböző egészségügyi okok miatt, vagy csak egyszerűen idegenkedik a kontaktlencse használatától így ezeknek az embereknek kitűnő megoldás lehet a dioptriázható napszemüveg és ez mind elérhető áron.

Az ember szabad szemmel gyengén észleli a polarizációt. A polarizált fény hatására egy nagyon halvány, színes mintázat jelenik meg a látótér közepén.

A polarizálatlan fény visszaverődéssel részben polarizálttá válik. A polarizációs szemüvegek éppen ezt használják ki azzal, hogy kiszűrik a vízszintes felületekről visszaverődő polarizált fényt, így kiküszöbölik a káprázást.

A viselők néha zavaró polarizációs jelenségeket figyelnek meg, mint a színtől függő kettős törés, például az autó ablaküvegén. Ennek oka a visszaverődés vagy szóródás miatti polarizáció. Az LCD képernyők polarizált fénye is nagyon feltűnő.