A Lehel Optika

Cégünk, látszerész tevékenységgel foglalkozik: számítógépes, szemész szakorvosi szemvizsgálattal, kontaktlencse illesztéssel, számítógéppel és más munkaterületen dolgozók szemészeti szűrésével, és természetesen szemüvegkészítéssel.

A rendszeres és szakszerű látásvizsgálattal – szükség esetén szemüvegviseléssel vagy kontaktlencse használattal – megelőzhetőek az évek folyamán kialakulható tünetek: fáradékonyság, teljesítménycsökkenés, koncentrációs problémák, fejfájás, szemfájás.

Fontos, hogy legalább évente ellenőriztessük látásunkat, és évente egyszer szükséges szemfenék vizsgálat is, mellyel kiszűrhetjük az esetleges bevérzéseket, mely probléma legfőképp a magasvérnyomással rendelkezőknél és diabéteszeseknél fordul elő és okozhat tartós problémát.

Az egészségmegőrzéshez hozzá kell, hogy tartozzon a szemünk, látásunk védelme is.

Cégeknél is végzünk szemvizsgálatot, melyhez a megfelelő tárgyi és személyi feltételekkel rendelkezünk.

Szemvizsgálatunk tartalmazza

  • Szürkehályog szűrés
  • Glaucoma szűrés
  • Szemfenék vizsgálat (esetleges szemfenéki elváltozások kiszűrése)
  • Szükséges korrekció megállapítása mind szubjektív, mind objektív módszerrel
  • Szemüveg dioptria megállapítása, felírása
  • Schirmer könnyteszt (könnyfilm állapot ellenőrzése) SKT
  • Színlátás – színtévesztés vizsgálata, ahhoz szükséges szemüveg
  • Tér- és mélységlátás vizsgálata

Amennyiben a vizsgált személynek látás-korrekcióra van szüksége, javaslatot teszünk szemüveg elkészítésére. A szemüvegeket a helyszínen kiválasztható szemüvegkeretekkel, a legjobb lencsegyártók lencséiből készítjük el. A szemüvegek csiszolása saját optikai laborunkban történik modern, magas színvonalú gépekkel és szaktudással. A megrendelt szemüvegekre a szokásos garanciális feltételek vonatkoznak, melyek szükség esetén üzletünkben érvényesíthetők. Természetesen egyedi kedvezményekkel is a rendelkezésükre állunk, amelyeket egy személyes megbeszélés során tudunk pontosítani. Amennyiben bemutatkozásunk elnyerte tetszésüket, és lát fantáziát a közös együttműködésünkben, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot.

szűrő szemüveg debrecen
szemvizsgálat debrecen, lehel optika

Nálunk, a képernyő előtt dolgozók az előírt szemvizsgálaton vehetnek részt. Számukra minden feltételt kielégítő “szűrőszemüveg” készítését vállaljuk a legmodernebb védőrétegekkel ellátott szemüveglencséből. Természetesen mindenki számára a legmegfelelőbb dioptriaértékkel.

A monitor előtti munkavégzés jogszabályai

2003 január 1-én hatályba lépő 50/1999. (XI.3.) EÜM rendelet, illetve az azt módosító 3/2002. (VIII.30.) ESTCSM rendelet a munkáltatóknak a munkavállalók képernyő előtti munkavégzésével kapcsolatos minimális egészségügyi és biztonsági követelményeikről oly módon rendelkezett, hogy két évenként – folyamatos, kötelező – szemészeti szakorvosi ellátáson, vizsgálaton kell a dolgozóknak, munkavállalóknak részt venni, főleg azoknak, akik naponta legalább 4 órát töltenek monitor előtt. A munkáltatónak ajánlott az éleslátást biztosító szemüveg egy részének térítése. Egyre többször merül fel az igény a vállalkozások részéről, hogy a hatályos munka-egészségügyi törvényt figyelembe véve végeztessék el a látásellenőrző szűrővizsgálatot a dolgozóknál.

2003 január 1-én hatályba lépett, a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és boztonsági követelményeiről szóló 50/1999.(XI.3) EÜM. Rendelet módosításm amely megtalálható a Szociális és Munkavédelmi közlöny 9. számának 1074. oldalán. A rendelet részletesen foglalkozik a képernyők előtti munkavégzéshez szükséges szemüvegek minőségi ill. biztonsági paramétereivel.

FONTOS!
A védőszemüveg NEM csak dioptriás változatban óvja szemünket!
Gondoskodjon megfelelő védőszemüvegről!

Cégek, gyárak szűrésével is foglalkozunk, akár helyszíni kitelepüléssel is!

Kérje egyénre vagy cégre szabott külön ajánlatunkat telefonon, e-mailben, vagy személyesen üzletünkben!


Milyen szolgáltatást szeretne igénybe venni?